Pajpajpaj

Har varit och kollat på innebandy. Bastis lag (sumpan) vann med 1-12. Stolt!
Nu håller jag på att baka paj till familjen Wickberg här i Bollstanäs. Gjorde den här pajen till mammas födelsedag, den är fruktansvärt god!

Gräddig jordgubbspaj (går även bra att använda andra bär/frukter till fyllning)

● 1 paj, 8-10 pers

Pajdeg
· 3 dl vetemjöl
· ½ dl socker
· 125 g smör eller margarin
· 1 msk kallt vatten
Fyllning
· 1 liter färska jordgubbar
· 1 dl kesella
· 1 dl vispgrädde
· 1 dl philadelphiaost
· 2 ägg
· ¾ dl socker
· 2 tsk vaniljsocker

1. Pajdeg: Hacka snabbt samman alla ingredienserna. Tryck ut degen jämnt i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt vila kylskåpskallt i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter.
4. Rensa och halvera jordgubbarna.
5. Blanda resten av ingredienserna till slät konsistens och häll ut i formen. Strö över jordgubbarna.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter, eller tills fyllningen stannat.

Just nu är jag på steg; förgrädda pajen.

MUMMA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0