hey.

Hej! Nu sitter jag och skriver på min analys om Kafkas Förvandlingen. Ganska intressant novell tycker jag ändå, annorlunda, men helt ok.
Har jobbat hela dagen och sen avnjutit en god middag hemma hos far min med mina små gulliga kusinbarn och min kusin. Det är sånt som gör en glad efter en förpestad dag på jobbet.
Har nu hela min outfit för morgondagens skiva klar för mig. Det blir en silvergrå byxdress som tillhörde min nu döda moster och en kavaj med silver detaljer. Till detta blir det våfflat hår med ett paljett hårband + en massa glitter runt ögonen. Ska bli super kul.

kronisk halsont.

nu har jag gurglat saltvatten i en kvart, idag var det äckligare än sist. Ingen hit, men något måste ju bita på min kroniska halsont.
Godnatt.

www.elvamakeup.com

Sjukt duktiga Elva har sminkat mig många gånger och alltid med samma engagemang och seriositet. Här är lite behind the scenes och resultat efter en plåtning för ett bra tag sen.








enjoy.

Imorgon är det alla mammors dag.

Folk är ju inte helt friska i huvudet. Idag har det varit full-rulle hela dagen på jobbet. Hur kan det vara möjligt att folk är i ett inomhus centrum när det är så fint väder ute? Jag blir riktigt arg när jag tänker på att dom faktiskt kan vara ute i det fina vädret men istället väljer att åka och handla, FY!
På min rast idag bytte jag dom svarta pumpsen jag köpte häromdagen till ett par bruna sandaler som jag kanske, kanske ska ha på studenten. Har inte bestämt mig för höga eller låga skor än. Köpte även ett "mammaljus" och lite godis till världens bästa mamma. Ja jag vet jag är världens mammigaste människa och det har jag alltid varit, men jag har henne att tacka för så mycket och det har gjort att jag uppskattar henne mer än vad många andra kanske uppskattar sina mammor. Hon har bevisat för mig vad det betyder att kunna kämpa för sina barn och det är något jag värdesätter otroligt högt <3.



Hoppas att alla har haft en härlig dag i solen / E

zinq.se

Hittade även en bild från test-plåtningen för Viva La Diva på otroligt duktiga Katja Elmens hemsida Zinq.se där hon photoshopat mig lite läskigt, var först lite osäker på om det verkligen var jag men jag insåg senare att det var det :)

Hår&Make: Elva Alhbin
Fotograf: Katja Elmen



XO


pics





hittade lite bilder från livebloggen och petré events.

staden.

Idag har jag spenderat min tid på stan med Anna och Paulina. Efter vi strosat runt ett tag mötte vi upp min älskling och han fick följa med oss och fika. Köpte en bit band på Mattsonsband som jag ska ha som hårband på Studio54/disco skivan på måndag och sen köpte jag även en ljuslila/ljusblå klänning från Zara som jag tänkte ha på studentlunchen.
Det slog mig idag hur kort tid det är kvar i skolan, det är i princip bara nästa vecka sen är det STUDENTEN. Hur kunde det gå så snabbt? Eller rättare sagt hur kan det ha gått så snabbt med ändå så sakta? Idag när jag och pojkvännen (som tog studenten förra året) satt i bilen så påpekade han det faktum att man dagen efter studenten oftast vaknar med en sjuk ångest över vad man ska göra med sitt liv. KUL. Vart jag ska jobba i sommar vet jag, det blir på Vinn samt Danderyds sjukhus, men sen då? Vad ska jag göra i höst eller de veckorna jag är ledig under sommaren? Har inte en jävla aning. Jag vill gärna uppnå någonting med min sommar i år, det är trots allt den sista tiden av njutning innan man ska jobba tills man blir 65 och får pensionera sig för att sen typ gå och vänta på döden(?) haha... Sorry men så känns det just nu.

Imorgon blir det jobb men just nu blir det mys.
Ciao.



FAN

Jag hade en lektion idag och vaknade 11, insåg att jag hade försovit mig. Inte bra. Nästa vecka blir det skärpning för min del! Det är iallafall strålande fint väder idag så jag ska nog lägga mig ute på balkongen och sola lite. Det ska tydligen bli jättefint väder i helgen, trist för mig medtanke på att jag jobbar hela helgen. KUL.

E

Rose

Äntligen hemma i sängen. Mina fötter dör av värk men det var värt det. Hade riktigt trevligt ikväll faktiskt.
Iförda guldklänningar har jag och de andra modellerna minglat runt på Rose (gamla berzelibar) ikväll. Där var såklart Blondinbella, Robinson Mika, Idol Alice, Anna Book(?), Sibel, Emilia (som också uppträdde) och några fler bekanta ansikten... 
Måste säga att Blondinbella såg högst uttråkad ut där hon satt med sin mamma i ett hörn och sippade på ett glas champagne i ca två timmar iförd en rosa klänning och en vit kavaj...









Fick även med mig en påse produkter hem från Makeupstores nya kollektion Bronzed.
Har förresten kommit på en überbra studentpresent som jag ska önska mig. De lottade nämligen ut
Åsa Jungnelius glasskulpturer från Kosta boda. Superfina!



Dom kostar mellan 700-800 kronor och är ca 17 cm höga och jättesöta!

Nu måste jag sova. Nattinatti.

dötid

Har så tråkigt. sitter bara och väntar på att jag ska ta bussen.
Tänkte ta en tidigare buss så att jag kan kika in H&Ms nya AGAINST AIDS kollektion.
Jag vill ha den här fina tishan som är designad av Yelle:

Langar upp lite bilder från visningen ikväll om jag orkar...

det borde vara olagligt...

Det borde helt seriöst vara olagligt att gå upp såhär tidigt. Det tog en halvtimme att komma upp och nu vill jag inget hellre än att lägga mig i min gosiga säng igen...
Får väl stå ut tio minuter till, då brukar man vakna till lite...
Nu ska jag surpla i mig min andra kopp kaffe...

viva la barca

För familjefridens skull var det bäst att Barca vann. Nu är pappa och storebror glada... Har varit med om en del traumatiska upplevelser när deras älskade Barcelona har förlorat så detta var gott :)
Idag har jag provat skor så att jag nästan spytt, fy vad trist. Köpte ett par svarta pumps till visningen imorgon. Helt vanliga, inga speciella alls.
Nu ska jag sova. Är sjukt trött...

Nattinatti.

MakeUpStore

Det blir visst visning för min del imorgon. Trodde att jag skulle bli tvungen att skita i det medtanke på mitt spanskatal, men då är det nämligen så att vi inte ska vara på location förns 15.00.
Temat är glitter och glamour och visningen ska vara på någon nattklubb, vilken vet jag inte riktigt, eller rättare sagt jag hörde inte riktigt vad Lelle sa och vi hade kommit till den punkten i ett samtal då man inte längre kan säga VA igen.
Jag behöver lite nytt smink så detta kom lägligt. Makeupstore betalar nästan alltid i produkter, det har både sina för och nackdelar.



Har bara ett litet problem, missar LLB imorgon och det mina vänner är inte bra medtanke på att jag missade den igår med... Aouch.

darn!

Skorna var ej bra. Dom såg plastiga ut plus att min ena tå behöver amputeras om jag ska kunna ha dom. Det blir Stinsen om cirka en timme för att leta skor med Mamma :)
Tills dess ska jag fortsätta knåpa på mitt spanska tal, känns egentligen onödigt att skriva ett medtanke på att vi inte får ha med oss något papper, bara stödord. Vilket kommer att bli sjukt svårt med all den faktan jag isådanafall måste memora, hmm...

Det verkar ha fungerat...

Okej måste faktiskt säga att jag inte har ont i halsen idag, man tackar. Men igårkväll var min mun lika torr som Sahara öknen... Det måste ju vara så att saltet torkar ur infektionen, eller?
Idag har jag ingen skola så jag ska hem till Pappa snart och skriva ett spanska tal + läsa en novell som verkar helt weirdo.
Jag läste klart min spanska bok igår och måste faktiskt säga att den var helt okej, även om det inte hände så mycket, men egentligen, vafan kan hända när man är ensam i en liten båt 10 dagar på havet utan varken mat eller vatten? Exakt ingenting.
Åh nu fick jag ett lyckorus. Mina studentskor har kommit på posten, fick precis ett mess. Hoppas verkligen att dom passar för det har tagit bra lång tid för dom att dimpa in hos posten.

Nu ska jag göra mig klar. Aurevoir!

okej

Det här går inte alls så bra. Känns som om jag har skollat mina halsmandlar, kanske skulle låtit vattnet svalna lite mer... hmm... Som om det vore nog med det har jag typ svalt halva atlanten... great.

huskurer(?)

Nu ska jag testa något som min spanskalärare rekommenderade idag. Har kokat en liter vatten tillsammans med två teskedar salt och hällt i en karaff som står på bordet. Man ska tydligen gurgla det i 20 min så jag får se hur det känns efteråt. Har hört att whiskey, citron och ingefära ska funka bra. Om inte detta funkar blir det väl en whirre till frukost i morgon bitti...
Jag hade en bok en gång som hette Mormors Huskurer men om jag ska vara ärlig så tyckte jag att det mesta där i var skräp. Så det blir upp till bevis om detta är bättre än penicillin...

Hörs sen.

back in the days

Hittade lite gamla bilder på datorn hemma hos pappa...











XO
E


onda hals.

min hals gör så ont, aj vad ont den gör. Stackars mig...

usch.

En tonårstjej i Väsby har tydligen blivit knivhuggen i ryggen. Så hemskt att det händer, och tyvärr allt för ofta.
Hon hade tydligen kommit utspringande från skogen med kniven kvar i ryggen...
Fyfan, stackars tjej.


sebastian.

imorgon har jag och mitt hjärta varit tillsammans i 1 år och 9 månader <3




LoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLoveLove

cravings.



H&M's Divided Exlusive som släpps i höst... Den jackan ska jag ha!

åh.

Det är väldigt konstigt att det är alltid är samma sak med skolan. Det är dölugnt i några veckor sen poff, kommer allt på samma gång.
Hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte låta bli att stressa upp mig. Sitter och knåpar på mitt spanska tal nu iallfall, sen hade jag tänkt att börja läsa Kafka boken. Gör jag det idag så borde det vara ganska lugnt. Men sen är man ju som man är, jag kan inte få ändan ur vagnen om det inte är en timme kvar till deadline, typ.

nä nu måste jag fortsätta...

Igen...

Nu är jag sjuk igen. Det är något som är allvarligt fel. Har sjukt ont i kroppen och huvudet. Självklart har jag ont i halsen också.
Måste iallfall gå till skolan idag, fyfy...



Blir så otroligt irriterad över alla svennebananer som ska leka poliser i sina trappuppgångar. Denna lapp satt uppe igår efter att Malla hade ställt sin cykel i min trappuppgång. Mind your own buisness...

alldeles ensam...

Fick nyss veta att mina föräldrar inte ens har åkt från landet än, vilket innebär att dom är hemma om ca 3 timmar. Jag behöver lite sällskap. Har sovit hela dagen eftersom jag börjar känna mig sjuk igen. KUL.
Jag orkar inte laga någon mat och orkar inte heller gå och köpa något färdigt, ibland är det bäst om Mamsen stannar hemma så att man har sitt på det torra.

Nu ska jag fortsätta läsa min spanska bok:



Har en del att läsa medtanke på att vi ska ha läst till kapitel 11 imorgon och jag bara är på kapitel 7.


Skål



Kvällen är ung och klockan är bara barnet.
XO

gör mig klar

Håller just nu på att göra mig klar för en kväll med öl och vin. Vet inte riktigt vart vi ska men något kul hittar vi nog på. Ska fortsätta sminka mig nu.
Kanske ses ikväll...ho

work

Nu blir det jobb. Det lär vara sjukt mycket folk idag med tanke på  PISS-vädret!

xo

lady in red

Idag har jag och joi legat som två potatisar i soffan hela dagen förutom när vi gick upp till Edsbergscentrum och solade samt köpte mat :)
Nu håller jag på att laga mat till karln som kommer hit snart. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir väl film eller tv som vanligt. Så ikväll blir det lugnt, imorgon på dagen jobbar jag och sen på kvällen får man se vad som händer.




Mina naglar börjar se skapliga ut, har använt Depends miracle kit som en tok för att försöka få hygglig naglar till studenten, dom börjar ta sig!

Joanna Sandin

Godmorgon. Kvällen igår tog inte mig och Joi längre än till mammas säng. Anna och Lisette åkte in till stan och då gick jag och Joi ut och gick.
Vi hade hoppats på fint väder men istället är det vit himmel, trist!
Nu ska vi laga amerikanska pannkakor och fundera på vad vi ska göra idag. Imorgon blir det jobb så ikväll blir det chill för min del.



Jag & Joanna

yes

Kvällen till ära blir det vin och öl hos mig. Vi får se vart kvällen tar oss.  Hörs imorgon!



BOINK

the weather man

Idag ska jag och tjejerna sitta vid edsviken och fika? Jag är lite skeptisk medtanke på att det är lite kyligt ute. Men men det blir nog bra. Lite trist dock att alltid när man ska göra utomhus grejer så är det inte så bra väder som man egentligen hade önskat.

Kikade in på SMHI för att jag skulle leta efter en långtidsprognos så att man kan få en hum om vädret på studenten. Hittade inget där, men expressen publicerade en väderforskning gjord av SMHI som såg utsåhär:



Lite svårtydd men om jag fattat rätt kommer det vara ca 15+ på studenten, that is not enough!

Nanna Helsén

Var och besökte Nanna på Löwet idag. Jag känner verkligen hennes positiva inställning och att hon kämpar! You rock!
När vi gick i nian så åkte vi ner till Lidingö centrum på hennes moppe och tog biler i en passautomat. Hon fick två bilder och jag två. Jag har alltid haft dom i min plånbok och tänkt på henne även fast vi inte alltid har så bra kontakt. Idag fick de fyra bilderna återförenas, Nanna hade nämligen också behållt sina! (:



Vi skrattade ganska mycket åt våra utseenden, haha! Nu blir det mys med film och godis!!



blodbussen

Under min rast på jobbet fick jag för mig att jag skulle gå och bli blodgivare då blodbussen var utanför Stinsen. Gick in och möts av en dötrist gubbe som ger mig en blankett att fylla i. Sekunden senare kommer en sjuksköterska och frågar spydigt "ursäkta men väger du ens mer än 50 kilo?" Jag svarar stött att ja det gör jag faktiskt... När jag sen ska gå igenom mina svar på blanketten med henne så är hon bara allmänt jobbig och frågar allt möjligt om mina tidigare åkommer, bland annat om mitt magsår som jag hade i samband med anorexin (som hon också frågade fritt om). Hon tjatar på och frågar tusen gånger om "Känner du dig verkligen helt frisk?" och "Är du säker på att magsåret är läkt?". Gång på gång svarar jag JA. Hon verkar för övrigt helt förvirrad och konstaterar att jag inte får ge blod just nu eftersom jag genomgick en Gastroskopi precis innan jul. De tog lite prover och hon tog dit sin kollega som skulle hjälpa henne lite. Hon stannar till vid de medeciner jag äter och frågar sin kollega om man får ge blod om man äter Zoloft som jag äter (ett slags lyckopiller/antidepressivt som många ungdomar äter) Hennes kollega svarar henne att jamen gud det är ju bara förebyggande för magsåret? WOT? hon måste ju skämta, det känns ju inte särskilt tryggt att en sjuksköterska inte ens vet vilken medecin som är vilken... Allt jag ville var att ge lite blod och det blev en sjukt lång process. För när jag sen gått därifrån och sitter i kassan ringer det tusen gånger på mobilen och eftersom jag sitter i kassan kan jag ej svara. Sjuksköterskan har då gått in på Vinn Stormarknad och letat efter mig och kommer fram till mig i kassan och frågar om jag har möjlighet att komma in senare för att jag har missat några frågor. Visst säger jag, men bara det går undan.
När jag väl kommer dit så frågar hon "Jag ringde våran läkare frågade om du fick ge blod och han/hon undrar om du är friskförklarad från anorexin?" Jag förklarar att Ja det är jag och blev det för ca ett år sen. Då säger hon att dom ringer mig om jag blir godkänd som blodgivare. Säger bara oh lord!

tv-tajm

Rubriken är lite ironisk medtanke på att jag inte gjort annat idag än att glo på tv. Har haft en lektion idag 14.10 direkt efter gick jag hem och kikade lite mer på tv. Imorgon ska jag iallafall jobba 7.40 - 17 så då blir det iallafall något gjort. Fick nyss reda på att morgondagen räknas som röd dag, katshing!
Nu ska jag snart se på mitt efterlängtade Desperate Housewives, spännande!
Auktionerna på Tradera går sakta men säkert uppåt, det kanske blir en och en annan penning.

Var nyss ute och gick med hunden med min pojke. Då vi gick förbi en gran kom jag och tänka på när jag gick hem från skolan för några veckor sen. Då gick jag nämligen förbi en liten skogsdunge och under en gran där låg en liten kille och flinade åt mig. Vad i hela fridens namn gjorde han under en gran mitt på dagen? Jag blev lite lite smått paranoid och tänkte att nu kastar han snart något på mig så var femte meter vände jag mig om, men han bara låg där fridfullt och hånlog mot mig... Undra vad hans baktanke med inboningen under granen var...

Hörs sen!

yellow

I Face-testen ingick fyra bilder, ni såg den rosa förut. Här kommer den gula.

Fotograf: Daniel Lundkvist
Makeup: Carina Nilsson



z-fm

Sitter och kollar på Gilmore Girls och önskar innerligt att jag kommer att ha sådana förhållanden med mina barn. Jag har alltid velat ha många barn, undra om man känner likadant efter det första?
Satt och funderade igår på vad jag ville bli. Jag har alltid velat mellan läkare och polis (förutom fram till jag var 10 och ville bli dagisfröken). För att bli läkare behöver jag grundläggande behörighet plus matematik D, fysik B, kemi B och biologi B. Inte nog med det så har nästan alla sökande 20.0 i snitt, men jag är envis så jag vet att jag skulle klara det, visst jag kanske blir klar läkare när jag är 62 och hinner jobba i tre år innan pensionen men skitsamma.
Igår kom jag däremot fram till att jag skulle bli Psykolog. För att bli psykolog behöver jag detta: Matematik B, Samhällskunskap A, ett års arbetslivserfarenhet där jag jobbat halvt. Jag har läst både Matte B och Sam A så det ända jag skulle behöva här är ett års halvtidsarbete.

Det är helt galet att man ska bestämma vad man vill bli när man blir stor när man är liten (jag är fortfarande liten)
hihi...



Hörs sen.

Spårlöst

Dagen blev inte som jag tänkt mig... Nanna hade andra planer idag så vi får ses på onsdag istället. Åker direkt till Nannisen när jag slutat jobba på onsdag klockan fem.
Dagen har istället spenderats med att fika i StinsenLissans jobb. Har även varit lite effektiv och lagt upp lite kläder på Tradera.
Nu ska jag kika på Spårlöst och äta godis :)

Adjö!

årets studentavslutning, wey!

Studentavslutning blir det torsdagen den 11 juni med utspring kl. 12.00

Mingel och lunch för åk 3 den 10 juni
Mingel i cafeterian kl 11.30 - 12.00
Lunch med studenter kl 12.00 - 13.30
 
Den 11 juni är det Studentavslutning
Samling kl 10.30 mentorsvis i de klassrum som finns anslagna i cafeteria och reception.
Samling i aulan kl 11.00. Utspring kl 12.00


monday morning

Idag har jag bara en lektion. Faktum är att jag bara har två lektioner på hela veckan. En idag och en imorgon, jobbigt? NEJ.
Dagen till ära ska jag åka och hälsa på världens bästa Nanna på Löwet.
Jag har varit och hälsat på på sjukhuset förut så det är inga problem. Det kanske inte skulle vara så bra att vara där varje dag i ett år, men att hälsa på någon gång i bland hämmar inte mig som person. Ska bli otroligt kul att se Nanna och att få äran att underhålla henne ett tag (det är inte världens bästa stämning på capio anorexi center) vilket såklart är fullt förståeligt.




KAOS i väskan

Jag har upptäckt en genomgående trend i min väska. Kikade igenom och tänkte att nu ska här rensas, resultatet såg ut såhär:




Slutsats: Jag gillar naglar och läppar(?)
(väldigt motsägelsefullt medtanke på att jag oftast bara använder försvarets hudsalva och i princip alltid har avskaft nagellack)

I am obsessed with the sun

Jag röstar för sommar året om i Sverige...







Sommarminnen...

fairytale

I am in love with a fairytale, norrbaggen kammade hem vinsten, inte så otippat.
En anledning till att det är väldigt viktigt att vara källkritisk är detta fynd från Wikipedia.com som ploppade upp när jag sökte på Alexander Rybak på google.

"Alexander Rybak Från Wikipedia Hoppa till: navigering, sök Alexander Rybak Information Födelsenamn Vitryska: Аляксандр Ігаравіч Рыбак Född 13 maj 1986 (23 år) Vitryssland Minsk, Vitryssland Genre(r) Pop, folk, klassisk Roll Sångare, skådespelare, violinist, kompositör Instrument Violin Aktiva år 1991— Webbplats Officiell Myspace Alexander Rybak, född 13 maj 1986 i Minsk i Vitryssland, är norsk musiker, kompositör och skådespelare. Han är sedan 4 års ålder bosatt i Norge. Han vann Melodi Grand Prix 2009 och ska representera Norge i Eurovision Song Contest 2009 med låten Fairytale.[1] Telefonröstningen gav Alexander Rybak 747.888 röster, medan tvåan Tone Damli Aaberge fick 121.856.[2] Rybak vann natten till den 17 maj 2009 Eurovision Song Contest. Satte även nytt poängrekord med 387 poäng. Efter vinsten klev han av scenen och avled i en hjärtattack"

Skönaste kommentaren kom självklart av Sveriges kommentator när Norge (sist med att ge poäng av typ 40 länder) gav 4 poäng till Sverige när det är 320 poäng som skiljer oss från Norge utbrister: "hmmm undra om Sverige går om Norge med den där 4an, neeeeeeej det gjorde dom inte, tusan"
Jag inser nu att det inte lät lika kul som det gjorde när kommentatorn sa det, aja, XO




Eurovision song contest 2009

jag tar tillbaka det jag just skrev. Det här kan vara den bästa omgången av Eurovision Song Contest som någonsin varit. Helt otroligt bra låtar. Tristessen har övergått i spänning, hoho...
Nej men en serio, det är sjukt bra!
Norge, Danmark, Spanien, Island, England, Finland och flera andra länder som jag inte kan stava till har varit imponerande ikväll.


tristessen är total

Har klickat på min blogg sida säkert 50 gånger de senaste 2 minutrarna, malena har redan kört sitt uppträdande och resten är bara blajja... och rädda menige Ryan som går på 4an har jag sett ett antal gånger.

Langar på en bild istället.

Testbild för FACE-stockholm. Kunden var dock för snål och köpte aldrig picsen (alla kunder skyller i nuläget på dålig ekonomi)
Fotograf: Daniel Lundkvist
Makeup: Carina Nilsson




XO

size does matter

De allra bästa nagellacken är utan tvekan Depends. Förut tyckte jag att det var irriterande att dom är så små men jag har ändrat mig, alla mina andra nagellack torkar eftersom det är för mycket i en flaska. Nu har jag på mig ett rosa (nr 87) som jag inhandlade idag :)



I love the way it feels

Tillbaka hemma efter en lång dag av spenderande. Man kunde ju ha trott att jag då shoppat en massa kläder men icke. Har nämligen varit på plantagen med mamma där vi köpta två baden baden stolar till min balkong, jag vet exakt vart jag kommer att spendera morgon dagen.
Ikväll ser det mörkt ut. Jag hade gärna hittat på något kul men det blir nog lugnt.
Tristess.
/E

16 maj

Härliga underbara väder. Har precis kommit in efter att ha legat i den underbara solen. Jag tycker att det är så otroligt tråkigt att sola, men har man Nanna i luren går tiden bra mycket snabbare eftersom man hela tiden har något att lyssna på. Dagen blir nog ganska lugn. Ska åka iväg till Pappa snart och planerna för ikväll är ännu oklara. Hemma mys och se när Sverige än en gång gör bort sig i eurovision song contest eller öl ikväll igen?

En rolig sak, jag och karln funderar på att åka till Prag vecka 26 med Nina, David och Lisette. Skulle vara sjukt mysigt, har aldrig vart i Prag heller. De andra har redan bokat, så nu gäller det bara att börja leta biljetter, BILLIGA biljetter.



XO
E

01.00

Klockan är ett och jag är inte trött.
Vi satt hemma hos Anna hela kvällen men som vanligt blev det samma gamla historia om vart vi skulle dra, en del brudar drog till kc och en del till stan. Jag och Nina drog till villan ett tag, mysigt och kul förutom att vi blev trakasserade av en full, jävligt full, mörkyad kvinna som inte pratade svenska. Hon låg på min axel några gånger och till slut blev jag arg och frågade var fan hon höll på med. Självklarrt förstod hon inte ett skvatt så det var skitsamma. Hon blev utslängd X antal gånger, till slut fick de lyfta ut henne, stackarn(?)

God Natt!

my story, part 1

I sjunde klass började jag i idrottsklass, vilket såklart innebar en himla massa idrott + fotbollsträningar. Jag var en urduktig löpare och helt okej fotbollsspelare under två år. I åttonde klass när alla började gå upp i vikt stod jag still i vikten. Det var egentligen inget konstigt eftersom jag tränade så mycket. En dag bestämde jag mig för att sluta äta godis och att inte småäta. Resultatet blev att jag gick ned i vikt och inte längre stod still.
Det var egentligen här allt startade, jag drog ner på det ena efter det andra och vägde mig som en besatt varje dag. På något sätt hade jag under flera års tid mått dåligt för min kropp, fast absolut inte på denna nivå.  Jag hade alltid ont i magen som resultat av mina oregelbundna måltider och det faktum att jag kunde gå från frukost till middag utan att ha ätit något emellan skapade i princip tarmvred.
I mitten av åttan sjönk jag in i en djup depression, självklart var det pågrund av kroppen och att jag inte åt, men det förstod jag inte då. Jag kan helt ärligt säga att jag inte förstod att jag var sjuk i anorexi förns jag fick diagnosen något år senare. Under depresionen började jag strunta i skolan, men presterade alltid MVG på proven ändå, eftersom anorektiker ofta är straight A students så var det vid närmare eftertanke inte så konstigt att de blir sjuka eftersom vi har så höga krav på oss själva... (KORKAT, jag vet)
På fotbollsträningarna orkade jag knappt springa, som ett resultat av att musklerna börjat tyna bort, men det gav jag blanka fan i, jag sprang på vilja och inte på muskler. Problem kom däremot när jag blev bänkad då jag inte hade något att stå emot de andra biffarna som tacklade mig som om jag vore en liten fimp (flög mycket den fotbollssäsongen). Jag började självklart träna ännu hårdare och blev sjukt ledsen att gå från startande varje match till att få spela en halvlek.
Under denna period fick jag börja gå till sjuksyrran för att jag alltid klagade på magont och att jag fortsatte gå ner i vikt. Jag tror helt ärligt talat att min mamma och pappa och resten av familjen var blinda för att de inte ville se, de trodde godtroget att det var något fel på min mage, kanske ett inflammatoriskt tillstånd i tarmen som gjorde att kroppen inte fick någon näring av den mat jag åt, det skulle visa sig senare att den tanke som slog min mamma en gång under de året, och som hon snabbt slog bort, var sann...

ah oui

Har haft en riktigt busy day.
Började med en timmes promenad imorse klockan 8 med Lisette, fortsatte sen med att städa hemma hos henne. Efter det bar det av till öhrns solarie för att bättre på brännan lite inför studenten. Färdmedlet för hela trippen var såklart cykel. Cyklade för att möta Lisettes mormor i Stinsen då vi skulle hjälpa henne att köpa kläder. Som tack fick vi cykla med till Viby och fika, mysmys. Nu är jag hemma och sjuukt trött i benen. Ska ladda lite för ikväll då det ska drickas kall öl!
Mums!

Kom o tänka på en sak igår, det är lite torrt och trist på skivfronten. Var på fler roliga skivor förra året och året innan det än i år(?)

Ur högtalarna kommer: Milow - Ayo technology



Åskådare 2008 men inte 2009!

morning sunshine!

Är uppe med tuppen idag, ska ut och promenera med Lisette innan jag börjar skolan halv elva.
Darin - Runaway är sjukt bra för att vara Darin...

snark!

Den här dagen har verkligen gått sjukt långsamt. Har suttit och knåpat på SvB artikeln fram och tillbaka hela dagen. Har mest stirrat rakt in i datan när jag försökt komma på vad jag ska skriva och funnit mig själv surfa kläder någon minut senare...hmm...
Såg en mysig och bra film på LLB idag och i tisdags, Life of a house, eller livsverket som den heter på svenska. Den berör verkligen...
Idag är det exakt fyra veckor kvar till studenten. Även fast veckorna går sjukt fort så känns det som om dagarna på något sätt går väldigt sakta. I wonder why? Den som kom på uttrycket "Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge" borde helt ärligt få sig ett rejält kok med stryk, det är rena rama bullshiten. Fick rysningar idag när jag var ute och gick påväg till Anna då jag tänkte på utspringet, håret på armarna ställde sig upp som könet på en kille... Kan tiden gå ännu långsammare?
Imorgonkväll blir det partaj hemma hos Anna men innan det ska jag försöka sola lite solarium. Dock känns inte det så jättekul med tanke på att det stod i tidningen att Sverige har flest hudcancer fall hos tjejer mellan 15-25... Känns lite dumt att betala för att få cancer, men medtanke på att jag redan röker så lär det ju inte spela någon roll. Vill verkligen sluta röka, när kommer botemedlet?

Sleep tight!

snilleblixt!

Satt precis och försöka knåpa ihop en artikel till svenska B, under skrivandet blir jag väldigt sugen på godis och undrar om det finns godis homedelivery. Vilken jäkla snilleblixt, varför har ingen tänkt på det innan? För det finns väl inte? Eller?
Ska nog bli min framtid, undra vad mitt företag ska heta, The Candyshop On Wheels? Nej det är för långt, kanske Rullande Godis? Äsch det får bli ett senare problem, nu ska jag spåna på min affärside, inte på SvB artikeln för jag behöver candy!

oh my lord

Arg, arg, arg... Jag blev inte sjuk i anorexi pga modevärlden, men bara för att jag inte blev det betyder det inte andra inte kan bli det. Med risk för att låta som en moralkaka, here it goes:
Jag blir så förbannad när jag tänker på hur snevriden hela mode branschen är. Jag älskar att modella när man är omgiven av underbara människor som tar hand om en och får en att känna sig hemma, i min agentur är det väldigt viktigt och min modellmamma är världens bästa. Hon tar hand om oss som om vi vore hennes egna barn. Men så är det inte överallt och sverige har en ganska mild modeindustri.
Hittade just en bild på lite baddräktsmode från Emilio Pucci och Oscar De la Renta. Det ser ut som om tjejen till höger på bilden nedan har snopp för att baddräkten sitter så illa. Hur ska unga tjejer kunna bli kvinnliga om vi hela tiden eftersträvar size zero trenden. 

 

Det här däremot är helt underbart, doves kampanj mot anorexi/bulimi http://www.dove.se/se_sv/se_sv/index.html


nelly.com

Måste inleda med att säga att vädret är helt underbart!
Mejlade Nina från iCity & www.fashionina.com för att få tag på lite bilder från nellys pr-lunch
hon var snäll nog att skicka över några bilder, såhär såg det ut:





Av någon konstig anledning gick det inte att skicka de andra, får vänta och se om det dyker upp något kul...


F*CK

Jag har en klump i magen, har ingen aning om varför. Känner mig helt low...
Ångest utan att man vet varför är bland det värsta som finns. Jag undrar om det finns något slags orakel man kan gå till som berättar vad ångest, klumpar i magen och mardrömmar betyder, eller någon som kan tyda vad det bottnar i.
Jag har haft ångest många gånger, oftast vet jag vad det beror på, det här är defenitivt den värsta sorten. Den som inte går att tyda. Darn!
Ibland önskar jag nästan att jag levt ett helt vanligt liv utan några som helst anledningar till att få ångest...

Det lär ju aldrig hända...

090512

Trots att det är så kort tid kvar har jag sjukt mycket och göra, känns det iallafall som... Det hela är ganska komiskt, har varit jättelugnt nu under några veckor i skolan, sen PANG, smäller det!

På ett ungefär ser kalendern ut såhär fram till studenten:

SvB artikel, spanska uppsats, läsa en spanska bok + en uppgift, levnadslära projektarbete, SvB novell plus analys, filmanalys... plötsligt kändes det som om tiden inte kommer att räcka?



27e maj blir nästa roliga skiva!!

31

31 dagar kvar till studenten, exakt 14 skoldagar kvar för min del. 6 av dom 14 dagarna har jag bara en lektion på...Sug på den...

om jag fick bestämma...

Jag vet inte riktigt vad jag ska önska mig i studentpresent. Det är ganska svårt med tanke på att jag inte riktigt har fattat att jag ens ska ta studenten, kommer kanske förstå det samma dag om jag har tur... Om jag fick betstämma eller rättare sagt om jag fick drömma lite skulle det bli något i denna stil:




hoho...

det

Hade glömt bort hur sjukt läskig filmen "det" är. Eller inte läskig, men jag har en förmåga att skrämma upp mig själv till den gräns då jag är helt vettskrämd! Fick nyss be mamma följa med mig in på toan då jag skulle borsta tänderna, gah!
Dagen har spenderats på följande sätt:
Lite levnadslära plugg, mys med joi och linda då vi kollade på Rescueretting the Champ. Sen mys med min älskling. Idag kom vi fram till att han aldrig har sett remember the titans, en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Jag bestämmer mig för att åtgärda problemet och åker till två olika videouthyrningar, men ingen har den såklart!
Funderar nästan på att öppna en egen videobutik för jag tycker aldrig att dom har de filmerna jag vill se...

Godnatt!



Snart är det äntligen min tur!

nattmat

Igår firade vi Malla som nyligen fyllt år. Det var jättetrevligt hemma hos Malla, trist nog är det oftast roligare på förkröken än när man drar vidare. Vi åkte till stan och tog en öl på Victoria men stället var ingen hit så jag, joi, linda, nina och sara vandrade till McDonalds och åt lite nattmat istället :) var hemma vid 2 så det vart inte så sent!
Idag ska jag försöka plugga lite, framförallt ska jag försöka plugga SvB och det är söndagsångest på den!
Hörs sen!




vitt vin

Har verkligen haft en underbar dag! Först var jag modell för www.nelly.com, de hade nylansering av en del brittiska märken och det innebar en PR lunch då Elin Kling, iCity Nina och brudarna var där... Var himla kul, blev en del skratt och missförstånd. Kläderna var FABULOUS!
Efter det bar det av mot söder till kusinen och hennes underbara barn! Fick dock inte träffa min älskling och världens finaste tjej Mulo eftersom hon var på dagis! Fick iallafall träffa Lillen Manuel Junior som är så go' så att man smäller av. Hans fettvalkar är det gulligaste som finns och för att citera min kusin "det här är ända gången i ens liv som valkar är gulliga"...
Sen bar det av till Frescati med pojkvännen och hans syrra för att hämta vunna goodiebags från www.katrinsgoodiebag.se... Nu sitter jag och njuter av ett glas vin efter en god middag! Det ända problemet är att en elak röst sitter och ropar i mitt bakhuvud att jag ska jobba imorgon. DAMN!



Jag och älsklingen när JOI fyllde 18 år!

levande skyltdocka...

Ska snart ta bussen in till stan för att stå som en levande skyltdocka för folket på Nelly.com... Ska bli kul och lite annorlunda!
Kontaktpersonen ringde mig imorse och berättade att dom glömt alla high-heels och eftersom dom åkt ända från Borås så var det lite jobbigt att åka tillbaka och hämta dom. Han frågade då snällt om jag kunde ta med mig egna. Det enda problemet är att jag inte har ett enda par högklackade skor, sjukt pinsamt! Måste införskaffa mig lite snygga hälar!



tröttnar aldrig...

http://www.youtube.com/watch?v=jqyWJBzTgVg

Howie Day - Collide

tatuajes

Skulle verkligen vilja göra en tatuering men problemet är att jag är lite rädd för långvariga smärtor. Piercings är verkligen ingen fara men just det att man ska sitta hos en tatuerare och veta att det kommer att ta lång tid gör mig lite rädd.
Men om min mamma vågar så ska jag våga.
Vill ha en bit av en låt-text "iris" av googoodolls

Har funderat länge på om det ska vara själva refrängen:

"And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am "


Eller en av verserna som jag älskar:

"And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah, you bleed just to know you're alive "

Låten är väldigt speciell för mig och jag har vetat länge att den ska finnas i min tatuering men problemet är vart jag ska ha den.

Funderar på något sånt här:
 

Nu måste jag fortsätta plugga Levnadslära och spanska!


arsenal - manchester united

När man tror att man ska få kika på tvn kommer bomben "men eliza det är ju fotboll ikväll..." kul jävla liv. Men idag var det inte så dumt att kika på fotboll. Men det tråkiga är att hos min pojkvän finns det bara en tv som funkar med kanaler, det resulterar lätt i att det blir tredje, fjärde och femte världskriget här ibland... Jag tycker för det mesta att det är kul med tanke på att pojkvännens syrra brukar styra och ställa rejält med dom och eftersom hon och jag vill se samma saker så är det till min fördel, wey!
Hoppas verkligen att det är fint väder imorgon med tanke på att jag är ledig och gärna vill bättre på färgen lite innan studenten, annars finns det risk för att man smälter in i klänningen.

Jag har förövrigt inte hört någon ny info om min studentmössa. Kul om jag får gå med denna tråkmåns mössa som är på bilden nedan.



Hoppas verkligen att mössan är på g och det inte blir några felstavningar, skulle vara otroligt jobbigt eftersom det bara är 5 veckor kvar och den troligen inte skulle hinna komma då.


regn

Det är så sjukt trist när det regnar när man befinner sig i Stockholm. Är man däremot på landet kan det vara bland det mysigaste som finns och krypa ner i soffan när man hör hur dropparna landar på taket.
En stor del av jordens befolkning skriker efter regn och själv står jag i skolan och grämer mig för dropparna som faller, lite egoistiskt tänkande, men ibland får man vara egoist.
Tisdagar kan vara bland de värsta dagarna på hela veckan. Dagen börjar med två timmars spanska steg 6 samt svenska B som är slut 11.25, därefter är det lunch till 12.20 då vi har mentorstid i ca 20 minuter, efter det har jag hål till och med 14.10 vilket lätt resulterar i en massa skolk sista timmen på tisdagar då jag ofta inte orkar vänta 2 timmar på Levnadslära B lektionerna. Har iallafall stått ut idag, woho!
Snart kommer min älskling och hämtar mig i skolan, då ska vi bege oss till Täby C och kolla efter lite skor och äta något
gott!



so long!

freedom writers

Kom nyss hem och ligger i sängen efter en lång ledig dag. Visst är det skönt att vara ledig men eftersom vi snart tar studenten så läser jag bara 3 ämnen vilket resulterar i mycket ledighet. Dessutom har mina vänner inte samma schema som jag vilket betyder att det blir ganska mycket ensam tid då min pojkvän jobbar och sliter hela dagarna. Kort sagt är man ensam väldigt ofta nu förtiden. Det i sin tur resulterar i en himla massa grubbel. Först och främst över livet men även över småsaker.
En sak har jag iallafall kommit fram till och det är att jag har en sjuk ångest inför själva student dagen. Dock inte för livet efter studenten. Ångesten är framförallt relaterad till hur man ska orka en hel dag med intensiva ögonblick, glädje och sociala sammanhang. Sen kommer ångest över att dagen som jag längtat efter i 13 år bara kommer att flyga förbi som ännu en dag och när man vaknar dagen därpå är allt över. Sen kommer ångesten över att man kanske blir för full eller att man är sjuk eller att något annat hemskt skulle inträffa. Jag försöker verkligen att slå bort tankarna och inte tänka så mycket, framförallt känner jag att jag inte borde spekulera så mycket över hur det kanske blir med tanke på att det säkert kommer att leda till att man blir besviken. Det finns egentligen inget annat att göra än att vänta och se.

Kom ju nyss hem som sagt, har varit hos Lisette och kikat film och myst. Såg en sjukt bra film "Freedom riders", rekomenderas starkt om man gillar lite drama.

Nu måste jag sova annars kommer  jag inte upp i morgon till spanska lektionen (som jag alltid är sen till iof)

Godnatt!

Nnenna


Kan inte förstå varför Nnenna inte vann Americas next Top Model 6. Hon är helt underbart vacker plus att hon har en otroligt spännande bakgrund. Tycker nog att det är för många modeller som ser exakt likadana ut, som visserligen är jättevackra allihop, men det är sällan man ser en modell som verkligen har det unika ansiktet som egentligen ska efterfrågas. Ford Models modeller är sjukt snygga hela bunten, men det trista är ju att de ser ut som dockor på sina set cards pågrundav all nedra retusch.
Trist.
Undra egentligen vad som hände med den svenska versionen av topmodel. Den kom typ en säsong(?) eller två(?)
Skulle vara kul om de började sända de igen så att man kan få se Svenskar in action.

Satta precis på tvn och ser att det är beverly hills på tvn, det är nostalgi på hög nivå. Jag och min barndomskompis Linnea gick alltid hem till henne efter skolan i lågstadiet och kikade på Beverlyhills samtidigt som vi åt ricecrispies med blåbärsdricka. Det var tider det!





ett rop på hjälp!

Att de flesta tjejer har komplex för sin kropp är ett faktum och egentligen förstår jag verkligen inte varför. Att media skulle vara anledningen till Anorexi är inte min mening, jag tror att det helt enkelt beror på ens psyke och hur man är som person.
Om du frågar någon som har varit sjuk eller är sjuk hur det kommer sig att just han/hon blev sjuk i Anorexi så kan jag garantera att 99 procent kommer att svara att de inte vet.
Många kanske uppfattar hela den här ätstörningsgrejen som ett beroende av uppmärksamhet och till viss del är det uppmärksamheten det handlar om. Men till största del är det ett rop på hjälp. Allt jag skriver i detta inlägg är såklart mina egna erfarenheter och tankar.
I mina mörkaste dagar när ingen ännu upptäckt min sjukdom var allt jag önskade att någon skulle rädda mig, se mig, hjälpa mig. Jag tappade bort mig själv och mådde så otroligt dåligt att jag blev som en helt annan person. När vi svälter oss själva så försvinner fettet i hjärnan som är en nödvändighet för att vi ska kunna tänka, det var just detta som hände mig. Jag kunde inte tänka klart, jag var fånge i mitt egna fängelse.
En läkare gjorde för ett tag sen en undersökningen och svalt sig själv för att kunna förstå en anorektikers tankar. Det slutade med att hans vänner fick tvångsmata honom för att han blev precis som en anorektiker i sitt försök att kunna förstå oss.
Man kan säga hur mycket som helst om anorexi och ätstörningar och jag kommer att fortsätta uttrycka mina åsikter om detta.



Kate Moss som robot.

hundhimlen

I lördags när vi satt hemma hos Sara fick Lisette ett samtal av hennes mormor som berättade att Angie, Lisettes älskade hund, har blivit sämre efter några dagars sjukdom.
Det är så konstigt hur ett liv bara kan försvinna sådär på en timme. Angie var en helt otrolig hund och för de som inte har eller har haft hund själva så tror jag att det är svårt att sätta sig in i de känslor som en hundägare känner när deras ögonsten precis lämnat dom.
Min hund börjar också bli till åren och jag vet att även jag kommer att vara helt förkrossad när hon lämnar oss.
En sak är iallafall säker, hunden är verkligen människans bästa vän, hur töntigt det än låter så finns det inga som är oss så lojala som våra egna vovvar.

Vila i frid Angie



lite info

Har du nånsin?
Blivit hemringd av din lärare p.g.a missskötsel? Ja
Skämts över ditt namn? Nej
Gjort någon tatuering eller piercing? 2 piercingar
Blivit rånad? Nej
Åkt ambulans? Ja
Gjort något du ångrar? Alltför många gånger
Dansat i regn? Ja, det är jättemysigt!
Badat naken? -II-
Varit nära att drunkna? Ja, en gång på fjäderholmarna när jag var liten då vattnet var så kallt så att jag skönk som en sten till botten.
Drömt att du faller ner i från ett stup? Varje gång innan jag ska somna rycker jag till och drömmer just det eller att jag ramlar ner i ett svart hål
Blivit inlåst och drabbats av panik? Ja
Snubblat över dina egna skosnören? Har inte alla det?
Har jag säkert Hoppat bungyjump? NEJ!
Laddat hem musik/film från internet? Yes
Blivit tagen/hämtad av polis? Ja
Ljugit för en kille/tjej om din ålder? Ja
Varit kär i en kändis? Yes, Bryan i Westlife

Dig själv

Vad heter du? Eliza Agneta Trujillo- Ericsson
Vilket år och datum är du född? 27 oktober 1989
Vad är du för stjärntecken? Skorpion
Har du ett stadigt förhållande? JA!
Vad går du i för skola? Rudbecksgymnasium
Vad vill du bli i framtiden? (?)
Vad har du för drömmar? Att jag en dag räddar världen från allt ont
Har du lätt för att kunna lita på folk? Ja
Har du lätt för att kunna bli kär? Nej
Är du öppen att prata om dig själv inför andra? Ja!
Är du kristen? Katolik, men ej troende
Har du tvångstankar? Ibland, men inga allvarliga
Är du bra på att ta åt dig komplimanger? Njäe
Har du bra självförtroende? Ibland
Är du lycklig? Ja
Har du komplex för din kropp?Ibland
Använder du smink? När jag är ute och i skolan, ja!
Följer du alltid det senaste modet? Jag har det jag tycker är snyggt
Hur ofta motionerar du? Räknas att gå till skolan som motion?

jag har hittat dom rätta för mig!

Idag surfade jag runt lite och kikade skor. Tror att jag har hittat den perfekta skon till studenten.
349 kronor på Halens.se
Lite irriterande dock att jag redan har beställt skon och nu när jag ska kika efter en bild på dojjan att lägga upp här på bloggen ser jag att man kunde ha fyllt i en erbjudande kod som gett mig 30% rabatt. Skit också, men jag överlever förhoppningsvis det.  



dom är helsöta, hoppas att dom passar och att dom är SKÖNA! Annars kan det kanske ske en liten olycka på studenten då jag kanske blir tvungen att åka till sjukhuset akut för obehagliga skavsår...

sunshine!

Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar solen, men framförallt ljuset som omger oss i denna underbara årstid.
På vintern/hösten kan jag bli så deppig att det nästan e självmordstankar som blixtrar till i skallen. Ljuset får en att känna sig pigg och fräsch och den energi man saknat under vinter halvåret kommer tillbaka starkare än någonsin.
Men, man måste ju vara lite brun också, för även kroppen behöver färg för att må bra! Igår spenderade jag cirka 2 timmar i solen, resultatet syntes vagt. Idag ska jag åka hem till min älskade far och repetera processen. Alltså sola, sola, sola och självklart tar jag med min boken som jag just nu läser (Marley och jag).

frukosten kallar!



PUSS!


update

Idag är jag lite trött efter gårdagens bravader.
Tjejerna åkte till uppsala på dagen, pallade verkligen inte följa med så jag stannade hemma, gick ner till Lissan och städade hennes hus med Nina och David och sen vart det "middag" hos sara. Kvällen slutade upp med att jag och joi åkte hem till Max där det var en massa trevligt folk, framförallt min älskade pojke!
Det är så sällan jag får äran att vara med Sebastian när vi är ute, så jag uppskattar verkligen varje chans jag får att vara tillsammans honom när vi är ute och har kul!



Bilderna ovan är från mösspåtagningen och bilderna nedan från valborg:)






RSS 2.0